1 Haziran 2015 Pazartesi

Biz Kadınları Hiç Sevmedik!!!!!!!

Dün yanımda çocuklarım metroda gidiyoruz. Dört beş genç konuşuyorlar ama nasıl konuşma. Küfür edepsiz konuşmalar. Gülüşmeler.Kucağımda oğlum yanımda kızım, içimden sabır çekiyorum sürekli. Toplu taşıma kavramını bilmeyen bu gençler ahlak kurallarından da yoksun. 

Sonunda son durakta indik. Baktım hala devam ediyor konuşmalar. Arkamı dönerek uyarıda bulundum ve ne kadar rahatsız olduğumu dile getirdim. İçlerinden biri özür dilemeyi başardı. Önümde yürüyen başka bir genç kız ne iyi yaptınız dedi. O da rahatsız olmuş. 

Küfür etmeyi erkeklik sanan bu cahil erkek milletine sesleniyorum. Kullandığınız küfürler hep kadınlarla ilgili. Kadınların her yerini karıştırarak ettiğiniz küfürler unutmayın ki sizin anneniz veya karınız veya kız kardeşlerinize de söyleniyor. Takmışsınız kadınların cinsel organlarını dilinize küfür edip duruyorsunuz. Ayıptır ayıp. Edilen onca küfürden utanan bir erkek var mı acaba? 

Yaaaa ben duyduğum küfürlerden utanıyorum. Onlar ederken utanmıyor. 

Böyle düşünceler içerisinde bu sabah Facebook'ta bu paylaşımı gördüm. 

Bir erkek beyninden geçenleri ne güzel yorumlamış. Ellerine sağlık diyorum. Tebrik ediyorum. Sormadan yazısını yayınladığım için teşekkür ederim. Emeğinize ihanet etmem. Çok teşekkür ederim. 

Sizinde okumanızı istedim. 

Biz kadınları hiç sevmedik! 
Saçlarını sevdik, hele bir de sarışınsa daha çok sevdikAğızlarını sevdik, hele bir de şehvetli ve dolgun ise daha çok sevdik.Göğüslerini sevdik…Bacaklarını sevdik, hele bir de sütun gibiyse bayıldık.Kalçalarını sevdik…Gerçekten güzel vücutlu ve “çıtırsa” daha çok sevdik…Her yerlerine iyice ve dikkatle baktık. Pek iyi görememiş olacağız ki bir daha baktık. Bir daha ve bir daha… Kadınların her yerlerine baktık ama gözlerine ya hiç bakmadık ya da baktığımızda çok geç olmuştu…

Son yıllarda dini motiflerden güç bulanlarımız oldu. Eh! Yozlaşan toplum ve geç gelen hatta hiç gelmeyen adalet olunca da 13-14 yaşındaki çocuklara bile dokunmaya başladık! Sapık damgası yemeyi göze alanlar bile şaşırdı çünkü sapık diye haykıran ne kadar azdı!

%45 ine duygusal şiddet uyguladık (küfür, hakaret, küçük düşürme) 

%16 sına zorla sahip olduk (ve olmaya devam ediyoruz)Benim annem, kız kardeşim, sevgili kızım yok oluyor… Yolda, arabada, televizyonda, internette onlara hep “baktık” Biz kadınlara çok dokunduk! Onlar istese de istemese de dokunduk.

Kadınlara dokunmada dünya sıralamasında üst yerlere geldik… 2009 itibariyle rakamlar oldukça “umut verici!!! “ % 40 ını sürekli dövdük

Tüm bunlara maruz kalan her 3 kadından biri intihara kalkıştı ama biz hiç oralı olmadık (hem bize ne değil mi? Fener ya da Cimbom maç kaybedince çok üzüldük ama kadınlar söz konusu olunca pek oralı olmadık)

% 9 una daha masum birer çocukken bile dokunduk. Ama onlar hep sustular. Çünkü konuşsalar kimse inanmazdı. “kim bilir neler yaptın ki sana tacizde ya da tecavüzde bulundu amcan ya da komşun” bu da sana ders olsun, türünden tepkiler görecekti.

Ama bu ders o kadar acıdır ki biz erkekler bilemeyiz. Bizlere sorduklarında %25 imiz “bazı durumlarda kadın dövülür” demeyi doğal bir şey gibi dile getirdik.

% 51’i erkekler ile tartışmayı bile “saygısızlık” sanıyor artık. %36’sı kendisi para kazansa bile parasını nasıl harcayacağına karar veremeyeceğine inanmış ya da inanmak zorunda kalmış. % 52’si “erkek kadından sorumludur” diyecek kadar kadınlığını unutmuş ya da unutturulmuş. % 49’u “erkek ne zaman isterse bana sahip olabilir benim itiraz hakkım olamaz” diyecek konuma gelmiş ya da getirilmiş!

Hal böyleyken kabul edelim biz kadınları kullanmayı çok sevdik. Evde, işte, siyasette, okulda kısacası her yerde… Parti kongrelerinde sözde liderler konuşurken arka fonda 3-4 kadın vardı hep. Onlardan vitrin yaptık, imaj yaptık. Başörtülü, normal türbanlı, modern türbanlı ve türbansız…

"Cennet anaların ayakları altında" diye diye büyütüldük ama anaları hep ayaklarımız altında çiğnedik, ezdik, tepikledik… 14 şubat sevgililer günü ya da anneler gününde bir kaç saat ara verdik ama sonra yine ezmeye devam ettik.

İş verirken bile onları hep düşündük! İş yerinde gözümüz gönlümüz açılsın ya da malum niyetler ile bayan eleman aranıyor ilanı vermeyi çok sevdik.

Bu ülkede kadın olmanın ne kadar zor olduğunu biz erkekler bilemeyiz. Çünkü artık konuşmuyorlar, konuşamıyorlar, konuşturulmuyorlar. 
Bu ülkenin kurucusu Atatürk 1930’lu yıllarda Türk kadınına dünyadaki birçok çağdaş ülkeden önceden hak ettiği hakları verdiğinde umutlanmıştık. Çünkü o Atatürk’tü ve Kurtuluş Savaşında bebeğinin kundağında mermi taşıyan anayı ya da cephede erkeği ile göğüs göğüse savaşan bacısını unutmamıştı. İhanet edemezdi ve etmemişti de. Ama biz ihanet ettik! Türkiye nereye gidiyor? Diye soruyor herkes birbirine.

Oysa cevap ne kadar da açık değil mi? Türkiye hızla ve şevkle karanlığa gidiyor. Hatta koşuyor…

Çünkü kadın yok oluyor, yok ediliyor…

Kadını yok olan ülkenin gideceği yol bellidir. Karanlık ve onursuz bir gelecek…

5 yorum :

  1. Yazın ne kadar güzel ve malesef ki ne kadar da doğru. Sığdıramadılar ya bizi şu dünyaya. Epi topu 2 cins var paylaşamadılar dünyayı bizimle:( Alıntı yazıyı izninle ben de yayınlamak istiyorum. Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, doğru bildiklerimiz en çok da içimizi acıtanlar. Böyle olması çok üzücü benim için ve diğer kadınlar için. Tv dizilerimiz bile hep kadının ezilmişliğini anlatıyor. Çok sıkılıyorum bu durumdan. Mesela belediyenin apartman altlarına adda bayisi kahvene açılmasını çok kınıyorum. Evinize girerken sokağa oturmuş bir yığın erkeğin arasından geçmek zorunda kalmak. Tüm o gözlerin sizi baştan aşağıya süzmesi. Biz kadınlarda acı veriyor. Yazıyı kullanabilirsiniz. Bende açıklama yaparak yazdım.

      Sil
  2. İlk başta yazdıklarınız tabiki de doğru ancak bu küfürleri sadece erkekler etmiyor en az kızlarda küfür ediyor erkek gibi, sırf erkeklere yüklenmeyin, tamam şu ülkede çok öküz,gerizakalı,yontulmamış ayılar var ki size anlatamam ancak her erkeği o ifade ettiğim tipteki insanlara benzetmeyin ayrıca önceki ve şimdi ki nesil(daha öncekileri bilemem)kızlar o sokak ortasında küfür etmekte hiç bi sakınca görmeyen erkeklerle birlikte kuruyolar bi ilişki yaşıyolar bizim gibi düzgün adamlarda yalnızlıktan ölüyor ya da bulursa kırkından sonra buluyo.Toplum yozlaşması işte budur başka bi şey değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bende o ağzı bozuk kızlarıda kınıyorum. Toplum yozlaşması ile sizinle aynı görüşteyim
      daha kültürlü bir nesil dileğiyle

      Sil
    2. Bunlar ailenin çocuklarını yeteri kadar terbiye edemeklerinden kaynaklanıyor tabi sadece o değil çevre de buna büyük katkı sağlıyor.Çünkü çevre insanı yoğurur bi çocuk kimlerle takıldığını bilmiyorsa büyük bi tehlike vardır insan titizlikle seçmeli konuştuğu insanları bunu kontrol etmekte ebevenylere düşüyor tabiki de ve en önemlisi sevgisiz büyüyen bi çocuk sevgiyi başkalarında arayacaktır en yakın sevgi(sahtesi)cinsellikle bağdaştıracaktır ve bu insanlığın ne kadar daha yozlaşacağını gözler önüne sermektedir bu sadece Türkiye'de değil bütün dünya da böyledir gittikçe bu gittikçe çoğalarak insanlığın tamamen yokolmasına neden olacaktır...Manevi olarak.

      Sil